Met het Basistraject Oncologie leer je als verpleegkundige vanaf dag één hoe je kankerpatiënten het beste kunt verplegen en begeleiden. Je volgt lessen, e-learning modules en workshops. Daarnaast pas je je kennis toe in de dagelijkse patiëntenzorg in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), met je werkbegeleider als coach. Je neemt zelf de regie in je persoonlijke leerpad. Je leert veel over oncologie en patiënten, maar je leert ook reflecteren op je eigen handelen. Na het basistraject ben je dan ook gegroeid in je vak, als zorgprofessional én als persoon. Daarna kun je doorstromen naar de Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde.

Aan het einde van het Basistraject Oncologie:

Heb jij basiskennis en -vaardigheden opgedaan over oncologische ziektebeelden, kankerbehandelingen en methodieken, waardoor je de zorg rondom jouw oncologische patiënten zelfstandig kunt uitvoeren en coördineren.

Weet jij hoe je kunt reflecteren op je eigen handelen, zodat je je als persoon en professional blijft ontwikkelen. Je hebt een stevige basis gelegd voor het kunnen werken in de oncologische multidisciplinaire zorg.

Het Basistraject Oncologie is bestemd voor algemeen verpleegkundigen, ervaren verpleegkundigen en trainee-verpleegkundigen. Je volgt een eigen leerpad, gebaseerd op wat je al weet en kunt. Voor trainees in het AVL duurt het basistraject 12 maanden. Meer ervaren verpleegkundigen kunnen (delen van) het basistraject volgen als opstap naar de CZO-erkende Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde. Verpleegkundigen uit het hele land kunnen de vier lesdagen van het Basisblok Oncologie volgen.

Wat moet je weten over deze opleiding?

  • Duur: op maat, afhankelijk van wat je al weet en kunt. Voor trainees 12 maanden.
  • Locatie: AVL
  • Wanneer: naast 4 vaste lesdagen, leer je op je werkplek
  • Voorbereiding: verpleegkundige opleiding (mbo of hbo)
  • Afronding: het basisblok wordt afgesloten met een kennistoets, daarnaast word je beoordeeld door je werkbegeleider